Luft til vand-varmepumpe er som navnet beskriver en varmepumpe som tager luften udefra og producere det til varmt vand indenfor og derefter fordeler det i husets gulvvarmeinstallationer og radiatorer, derudover bliver det varme vand også brugt til varmt vand i hanerne rundt omkring i huset.

Det er vigtigt at sikre sig installationen udføres korrekt, således at gældende lovgivning efterleves.

En korrekt installering er vigtig for at sikre at varmekilden er pris-effektiv og det er en bæredygtig energi at anvende som varmekilde.

Luft til vand varmepumpe har en gennemsnits holdbarhed på 15-20 år. Prisen på opvarmning med en luft til vand varmepumpe afhænger af varmepumpens effektivitet, installationens omfang, isolering og andre forhold.

Prisen på selve installationen er relativ simpel og kræver ikke så mange arbejdstimer eller ombygning som for eksempel installation af gulvvarme.

En fordel ved varmepumpen er en sundere indeklima, varmekilden mindsker risikoen for fugtgener og sundhedsskadelige svampe.

Med en varmepumpe cirkulerer varmen rundt i huset og reducere derfor forekomsten af skimmelsvampe. Alle disse udgøre en stor faktor i det samlede indeklima.