Vi installerer naturligvis vandbaseret gulvvarme, her er der både muligheder med og uden app styring. Appstyringen kan gøre det nemmere at styre temperaturerne. Det handler om generelt at have en lav fremløbstemperatur på gulvvarme der samtidig sikrer dig en billiger drift. Om sommeren kan gulvvarmen slukkes helt, når gulvvarmen skal tændes igen, skal man regne med mellem 12-24 timer før varmen igen er fuldstændig.

Med gulvvarme får du et meget jævnt opvarmet rum, derudover forhindre gulvvarme cirkulation af støvpartikler og støvmider. Man har derfor flere fordele blandt andet bedre luftfugtighed og et sundere indeklima generelt, dette gavner især folk med allergier.

Gulvvarme har en gennemsnitslevetid på mellem 40-50 år hvor dele af gulvvarme installationen derefter skal skiftes.

Fordelene ved gulvvarme er at man får meget udnyttelse af varmen der i, hvis gulvvarmen ligger i et beton- eller flisegulv vil varmen fordele sig lige lidt, materialerne holder godt på varmen og udnyttelsen vil derfor være stor. Ved gulvvarme i trægulve vil der blive lagt varmefordelingsplader som sørger for en lignende effekt.

Ved gulvvarme slipper du for radiatorer rundt omkring i huset eller lejligheden. Installationerne til gulvvarmen er gemt og du skal derfor også tage stilling til pladsen ved ny installation af gulvvarme.

Ny installation af gulvvarme kræver enten en opbrydning af dit nuværende gulv eller en ny installation ovenpå dit nuværende gulv og derved et løft i den samlede gulvhøjde. Installationen kræver derfor også flere arbejdstimer og er en mere langvarig proces end for eksempel installation af en radiator eller luft/vand varmepumpe.